PARKUR 12Km.(KOLAY) 
ETKİNLİK YERİ: ELMALI ÇIĞLIKARA 
ETKİNLİK TARİHİ: 23.06.2019 Pazar
HAREKET YERİ: DERNEK BİNASI(NEȘELİ BALIK YANI~ESKİ HALK PAZARI İÇİ)
HAREKET SAATI: 07.30

Çığlıklara Milli Park içerisinde başladığımız yürüyüşümüz de asırlık sedir ağaçlarının içinden yürüyerek ilk önce Dokuzgöller bölgesine ulaştık. Devamında boyları 5-6 metreyi bulan 306 tane karınca yuvasının bulunduğu bölgeye geçtik. Toplamda 25 km lik doğa yürüyüşümüz başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Çığlıkara’nın en önemli özelliği sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın en nadir sedir ormanlarından birine sahip oluşudur. Yüzlerce yıl ayakta kalan sedir ağaçları genç yaşlarında düzgün büyür, tepe kısmı yaklaşık 200 yaşından sonra bozularak şemsiye biçimini alır. Çığlıkara’nın alt kesimlerinde yazlar kurak ve sıcak, kışlarsa soğuk ve yağışlı geçer. Ormanı oluşturan sedirler arasında ardıçlar da boy gösterir. Ancak ardıçların hükümranlığı iki bin metreyi aşkın yükseklikte başlar. Bu olağanüstü güzellikteki doğa parçasının sakinleri arasında yeşil ve mavi Lübnan sedirinin dışında bozardıç, katranardıç, kokulu ardıç, meşe, akçaağaç, dişbudak ve kavak ağaçları da bulunur. Yüksekliğe göre değişim gösteren bitki örtüsü açısından da çok zengin olan orman, tavşan, tilki, keklik, yaban domuzu, kartal ve şahinleri de bağrında besler. Bahar gelirken titrek kavak, hüsnüyusuf, menekşe ve ballıbabalarla yeryüzünde bir cennete dönüşen Çığlıkara Ormanının bilinen en yaşlı sakinlerinden Baba Sedir 2,36 metrelik eni ve 28 metrelik boyuyla göze çarpar. Yaşıysa tahminen 1000 civarındadır. Ancak ormanın en görmüş geçirmişi Baba Sedir değil. Koca Katran adı verilen sedir ağacı tam 2000 yaşında. 2,82’lik çapa sahip bu anıt ağacın boyuysa 25 metredir.

KARINCA KOLONİSİ
Çığlıkara milli park alanında 306 tane karınca kolonisi bulunmakta. Boyları 2-3 metre olan kolonilerden bazıları 5-6 metreyi bulabilmekte. Bu karıncalar doğal olarak ormana zarar veren canlıların yok edilmesinde kullanılıyor. Ayrıca bu karıncaların astım tedavisinde büyük bir öneme sahip. karıncalar feromon salgılamakta ve bu salgıladıkları feromonun astım hastalığına iyi geldiği bilinmektedir.
Yürüyüşümüz Elmalı ilçesinde bulunan Ülkemizin koruma altında ki Çığlıkara bölgesinden başlayacak. Devamında asırlık sedir ağaçlarının içinden Karınca Yuvalarına ulaştıktan sonra Dokuzgöller bölgesine yürünecektir. 

BİTKİ ÖRTÜSÜ:
Sedir ve Katran.


SU DURUMU: Su bulunmamaktadır. Katılımcıların yanlarında en az 1,5 lt su bulundurmaları önerilir. 
ZORLUK DERECESİ: Parkur 12 km bir parkur olup zorluk derecesi KOLAY olan bir parkurdur.